Memleketi Bafra’dan esinlenerek gerçek hikayelerden alıntılar yapılarak kaleme alınan 137 sayfadan oluşan “Gadaşım” kitabının tanıtımı Trakya Folklor Spor Kulübü’nün “Edebiyatla El Ele, Omuz Omuza” projesi kapsamında düzenlendi.

Trakya Folklor Spor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun, burada yaptığı konuşmada,  “Edebiyatla El Ele, Omuz Omuza’ projesi ile Trakya’nın üretkenliğini, kültürel zenginliğini ve paydaş ruhunu aynı cümlede buluşturduklarını ifade etti.

Coşkun, şöyle dedi: Eserleriyle bize ilham veren değerli kalem sahiplerimizin yolculuklarına omuz veriyor, el ele vererek bu kültürel değeri hep birlikte büyütüyoruz. Sayfalarına yaşamı, toplumu, gelenekleri ve umutları işleyen bizim için aynı zamanda ülkemizin ruhunu taşıyan birer köprü olmaktadır. Trakya Folklor Kulübü ailesi olarak inanıyoruz ki söz uçar, oyun coşar ama yazı kalır. O yazılar omuz omuza yürüdüğümüzde daha da güçlü yankılanır. Gadaşım adlı romanını bize kazandıran bölgemizden doğmuş kıymetli ağabeyim Hayri Varol’a okuyucusunun bol olmasını diliyorum. Edebiyatla el ele, omuz omuza nice yolculuklara.

Tanıtıma katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Varol, 2020 yılında bu yola çıktığını belirterek, “Tanınmamış Kişi”, “Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken” ve “Kazak Gölü’nde Kanat Çırpan Beyaz Kuğular” isimli kitabının ardından 4. kitabı “Gadaşım”ı çıkartmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Birçok ilçenin nüfusundan daha fazla muayene gerçekleşti Birçok ilçenin nüfusundan daha fazla muayene gerçekleşti

Varol, “Bugün de Gadaşım ile karşınızdayız. Gadaşım da aslında benim doğduğum topraklara ithaf edilmiş bir roman ama bölgemizle de ilişkisi var. Hikayem doğduğum Bafra’da başlayıp Çerkezköy’e uzandı. Büyük bir kısmı da Çerkezköy’de geçti. Kitabın hikayesi çok eskilere dayanan, eskilerde yaşanmış gerçek bir hikayeden aktarıldı. Gadaşım benim doğduğum topraklarda bir hitap şeklidir. Ama gadaşım, kardeşimden biraz daha duygusal, biraz daha kapsayıcı, benimseyici şeklindeki hitap şeklidir. Bizim doğduğumuz topraklarda da herkes birbirine gadaşım der. Bu hitap şeklini kitabımda kullanmak istedim. Çünkü Gadaşım da bir dostluğun, arkadaşlığın, ahbaplığın, vefanın, yarı yolda bırakmamanın hikayesi var. Romandaki kahramanımız benim doğduğum topraklardan gelen bir genç. Doğduğu topraklardan ilk kez İstanbul’a geliyor. Burada, doğduğu topraklardaki gibi saflığıyla yaşadıkları anlatılıyor. Bu kitabı okumanızı diliyorum” dedi.
Varol, kitabın tüm online platformlarda satışta olduğunu ifade etti. Tanıtımın ardından  Varol, imzaladığı kitabı Coşkun ve gazetecilere hediye etti.