İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner ve gıda kontrol görevlileri, unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller ile kasap faaliyetinde bulunan gıda işletmeleri denetime aldı.
Kontrollerde özellikle ürünlerin hijyen koşulları, son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, üretim ve depolama alanlarının uygunluğu ile çalışanların kişisel hijyenleri incelendi.
İlçe Müdürü Murat Öner, “Amacımız, Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak. Bu doğrultuda, özellikle yoğun tüketilen ürün gruplarına yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesi için ekiplerimiz sahada görev başında" dedi.
Yetkililer vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları "Alo 174 Gıda Hattı"nı arayarak bildirmelerini istedi.